Kortrijk Business Park 3

Kortrijk Business Park opgeleverd!

Kortrijk Business Park is niet enkel een gebouw waar het aangenaam vertoeven en werken is. Het is hét nieuwe landmark van Kortrijk eneen ware eye catcher voor iedereen die langs de site passeert. De huurders van het gebouw genieten van een AAA+ locatie een hoge zakelijke uitstraling en van alle troeven die het gebouw te bieden heeft zoals een restaurant, een polyvalente ruimte, ondergrondse parking, een prachtig dakterras en alle extra diensten die beschikbaar zullen zijn voor de gebruikers!

20 januari 2021

ARCHITECTUUR

Kortrijk Business Park is een nieuwbouwproject van 18 117 m² bestaande uit 7 bovengrondse en 2 ondergrondse verdiepingen Ondergronds werden er
parkeerplaatsen (waaronder een aantal plaatsen met een oplaadpunt voor elektrische wagens) en kleedkamers met douches voorzien.
Het strakke volume omhelst met zijn 7 bouwlagen een groene patio en nestelt zich zo in het sterk geprofileerde landschap De gemeenschappelijke ruimtes bevinden zich rond deze patio Het restaurant en de polyvalente ruimte vinden aansluiting op de lager gelegen tuin met uitzicht op het bufferbekken.
Het ontwerp was een evenwichtsoefening tussen identiteit en flexibiliteit waarbij de focus lag op het bouwen van een kwalitatief, toekomstgericht en duurzaam project.

De statische, ritmische buitengevel in baksteen fungeert als een autonoom huis en geeft het gebouw een sterke identiteit Deze gevel is geen vertaling van wat zich erachter afspeelt, maar eerder een interface die steeds wisselende activiteiten en programma’s kan omvatten. In contrast met de rigide gevel staan de beglaasde binnengevel en de flexibele binneninrichting die de creatieve manier van samenwerken simuleert.
Bij de ontwikkeling en de bouw van het project werd gestreefd naar het bekomen van een Breeam “VERY GOOD” certificaat. Om deze hoogwaardige duurzaamheid van het gebouw te bereiken, werd voldaan aan de vereisten met betrekking tot volgende categorieën: management van de werf en het gebouw, thermisch en akoestisch comfort van de gebruikers, laag energieverbruik, mobiliteit, gereduceerd waterverbruik, impact op de ecologie en vervuiling door het gebouw. 

AFWERKING

C-wood de schrijnwerkerij van Cordeel groep, heeft grote delen van de binnenafwerking gerealiseerd van het Kortrijk Business Park.
De gekozen afwerking en materialen sluiten perfect aan bij de positionering van dit project Premium Office Space,Space,“Happy people
perform better prestige en focus op duurzaamheid.
Kwaliteit en een perfecte maatwerkaansluiting van de verschillende eiken delen ( plafond, deur, zowel optisch als technisch stonden hoog op de agenda
De belangrijkste elementen binnen dit project waren deuren, wand/plafondbekleding en meubels.
De deuren zijn opgebouwd uit volle houtspaanplaat van hoge densiteit en voorzien van blokcassementen Alle deuren werden voorzien van onzichtbare scharnieren (behalve de deuren van de technische ruimte). De branddeuren werden afgewerkt in hetzelfde materiaal als de wanden, zodat het één geheel vormt

Kortrijk Business Park 1
Kortrijk Business Park 2

CD20

Het project werd verwezenlijkt met behulp van het CD20 -systeem, een modulair bouwsysteem. Slimme verbindingen maken het mogelijk de elementen zeer
snel te monteren, te demonteren en uit te breiden, zowel verticaal als horizontaal. Met het CD 20 systeem is het mogelijk een project een derde sneller klaar te hebben. De bovenbouw van Kortrijk Business Park, 18 117 m² kantoor, werd gebouwd op 16 weken tijd!
Andere voordelen zijn: 
• Zeer flexibel systeem daar men tussen de ribben ven de vloeren maximaal kan uitsparen
• Voorgespannen vloerplaten op maat die geen druklaag behoeven
• Glad bekiste, zichtbeton prefabelementen
• Vloerplaten blijven onderaan zichtbaar daar men werkt met klimaateilanden
• Slanke structuur met beperkt gebruik van balken
• Akoestiek verzekerd
• Technieken kunnen ingewerkt worden
• Brandoverslag verzekerd
• Slanke kolommen per verdieping

Kortrijk Business Park 6
Kortrijk Business Park 7

Andere nieuwsberichten