azjanpalfijn_gent_4-2.jpg

Afbraak tot ruwbouw en volledige renovatie ziekenhuis

AZ Jan Palfijn in Gent vernieuwd en uitgebreid

Het Gentse Jan Palfijnziekenhuis is grondig gerenoveerd en uitgebreid. Wij verzorgden de renovatie- en bouwwerkzaamheden en coördineerden het plaatsen van de technische installaties en de afwerking. Tijdens het project was het ziekenhuis voortdurend operationeel, waardoor patiënten en medewerkers zo weinig mogelijk hinder ondervonden.
azjanpalfijn_gent_3.jpg
azjanpalfijn_gent_1.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
AZ Jan Palfijn in Gent vernieuwd en uitgebreid
Location
Henri Dunantlaan - Gent
Opdrachtgever
AZ Jan Palfijn
Category
Zorg
Architect
Boeckx – Bontinck – Arch&Teco
Period
Opgeleverd

Meer comfort en privacy

Het gebouw werd afgebroken tot de ruwbouw en vervolgens opnieuw opgebouwd, het resultaat is een ziekenhuis dat er zo goed als nieuw uitziet. De hoofdingang is verplaatst naar de Watersportbaan, de spoedafdeling en meerdere operatiezalen zijn uitgebreid. Om het niveau van comfort en privacy te verhogen zijn alle vierpersoonskamers omgebouwd tot een- of tweepersoonskamer.

Technische installaties verplaatst

Het ziekenhuis is uitgebreid met de nieuwe dienst Medische Beeldvorming, de overige diensten en verpleegeenheden zijn geheel gerenoveerd. Ook de trappenhallen werden vernieuwd en de liften zijn uitgebreid. De technische installaties, onder meer voor ventilatie en verwarming, zijn volledig nieuw opgebouwd en verplaatst naar het dak van de middenvleugel.