007_dungelhoeff-lier.jpg

Hoe we werken

We bieden maatwerkoplossingen voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Ons werkgebied is breed: industrie & petrochemie, logistiek, kantoren, appartementen, hotels, civiele en waterbouwkundige werken, scheepswerven, culturele centra, zorg, sport en onderwijs. We zijn betrokken, werken op basis van vertrouwen en leggen nadruk op echt partnerschap. Dankzij onze uitgebreide ervaring binnen verschillende soorten bouwformules kunnen wij hoogwaardige projecten leveren die voldoen aan de verwachtingen van onze klanten en deze zelfs overtreffen, ongeacht de complexiteit of de eisen van het project.

DBFMO-projecten

Als partner voor het complete bouwproces kunt u elk facet van DBFMO aan ons toevertrouwen: design, bouw, financiering, maintenance en zelfs het operationele aspect. Zo zijn we via zusterbedrijf Vita Groep betrokken bij het financieren en uitbaten van zwembaden. Via installatiebedrijf Imtech, eveneens onderdeel van Cordeel Group, profiteert u van zeer specialistische kennis op het gebied van elektrische, sanitaire en HVAC-installaties. Onze facilitaire dienst Cordeel Maintenance beheert een omvangrijke portefeuille van gebouwen. Hierdoor is onder meer het integreren van de total cost of ownership (TCO) in het ontwerpproces voor ons bekend terrein.

zwembad_mol_int01.jpg
chq_52.jpg

Bouwteamsamenwerking

De samenwerking in de vorm van een bouwteam heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Door Cordeel reeds in de ontwerpfase met de bouwheer, architect, ingenieurs en andere specialisatiepartners te betrekken om expertise in te brengen, kan er reeds in een beginfase gewerkt worden aan optimalisaties op alle niveaus.Het is een voordeel om reeds in het voortraject de juiste partners (bvb. alu schrijnwerk, techniekers, etc.) te kunnen betrekken. Zo wordt de factor onbekenden tot een minimum beperkt en wordt er maximaal naar het streefbudget toe gewerkt. Het resultaat is een haalbaar én uitvoerbaar ontwerp. Ook qua planning kan er in een bouwteamsamenwerking aanzienlijk worden geoptimaliseerd doordat het bouwproces op voorhand door alle partners goed is onderzocht en gefinetuned.

Grote toegevoegde waarde hierbij zijn onze eigen productieafdelingen voor prefab beton, metaalconstructies en houtschrijnwerkerij alsook een eigen magazijn en materieel zoals hoogtewerkers, telescoop- en torenkranen…

Omdat wij sterk geloven in de toegevoegde waarden van een bouwteamsamenwerking heeft Cordeel de laatste jaren oa. fors geïnvesteerd in een studiedienst. Deze omvat experts in de relevante vakgebieden: Architectuur (architecten), Stabiliteit (stabiliteitsingenieurs), Technieken (MEP ingenieurs) en de marktprijzen (calculatoren). Ze verrijken uw bouwteam met hun kennis van duurzame materialen (CO2 uitstoot verminderen), biobased materialen, circulariteit, demonteerbaarheid, innovatieve technieken, Energiebalans, Breaam, Well, GRO, Materialenpaspoort, BIM, ...

Cordeel heeft uitgebreide ervaring als bouwteampartner. Zo kunnen wij, samen met onze zusterbedrijven, indien gewenst bijdragen aan onder andere:

  • Nauwkeurige inschatting van het nodige budget en de beheersing ervan gedurende de bouwteamfase (invloed van ontwerpveranderingen op budget).
  • Maximaal inzicht in life cycle cost (LCC) en total cost of ownership (TCO).
  • Partners (Onderaannemers/Leveranciers) mee aan tafel brengen om zo rechtstreeks de juiste informatie van de markt mee te nemen tijdens ontwerpfase.
  • Het omtunen van een ‘traditioneel’ ontwerp naar een ‘duurzaam’ ontwerp.
  • C-fast-prefabbetonelementen: kortere bouwtijd en kostentechnisch zeer interessant.
  • C-energy: Voorstellen voor doorgedreven energie-optimalisaties.
  • Off Site Belgium: Oplossingen voor prefab badkamerunits.
  • C-wood: Levering en plaatsing van hoogwaardige maatwerkproducten.
  • C-biotech: Oplossingen voor biobased materialen aanleveren (o.a. hennep-isolatie)
  • Materialenpaspoort (Madaster) gebruiken in ontwerpfase om een inschatting te maken van de CO2 uitstoot van het ontworpen gebouw.
Barco

Barco Campus

Voor het project Barco-Campus in Kortrijk hebben we samengewerkt met Barco, RDBM, Jaspers-Eyers en VK architects+engineers . Vertrekkende van een kwaliteitshandboek en richtinggevende ontwerpplannen hebben wij samen met Barco dit bouwteam geleid met een schitterend staaltje architectuur en technologie als resultaat.

Om het vooropgestelde budget te bereiken diende op alle fronten gezocht te worden naar de meest optimale oplossingen waarbij meermaals ‘out of the box’ diende gedacht: een schitterend voorbeeld is de glazen, beprinte plexi-beglazing rond de zwevende vergaderzalen in het atrium waarmee talloze awards zijn gewonnen. Voorts werden de technische installaties o.m. met behulp van de nodige TCO-berekeningen op punt gesteld naar duurzaamheid en onderhoud in de toekomst.

Eén van de eyecatchers van The Circle van Barco is de metaalstructuur van het atrium die Cordeel via haar poductieafdeling C-metal mee ontworpen en volledig geproduceerd en geplaatst heeft. Dit state-of-the-art ontwerp was één van de redenen dat Cordeel gekozen werd voor deze opdracht.

Meer over dit project

Kortrijk Business Park

Kortrijk Business Park

Kortrijk Business Park van Verstraete Development is een in bouwteam verworven project ism Polo Architects en VK architects+engineers . Op 3 maand tijd hebben we in nauwe samenwerking met de bouwteampartners het vooropgestelde budget gehaald en het ontwerp op punt gesteld.

Dankzij onze experts in prefab en houtschrijnwerkerij hebben we Verstraete Development overtuigd om met Cordeel samen te werken.

Bovendien hebben we dankzij onze interne knowhow snel en doeltreffend optimalisaties kunnen vinden door middel van bijvoorbeeld het presenteren van stalen. Deze onafhankelijkheid van derden stelt ons in staat om snel te handelen.

Meer over dit project

Daarenboven zijn al onze gerealiseerde PPS-projecten in een DBFMO-formule  sterke referenties in bouwteamwerking aangezien men  in deze formule als aannemer  aan tafel gaat met de andere consortiumpartners om van scratch het optimale ontwerp en bijhorende prijs voor het bouwen en onderhoud te bekomen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de gevangenis van Leuze: een DBFM-project waarin het onderhoud inbegrepen was voor 20 jaar.

Engineering & Build

Cordeel heeft voorts ook ervaring als bouwpartner binnen een Engineering en Build samenwerking. Deze bouwformule, die zowel het technisch ontwerp als de bouw omvat, combineert de expertise van architecten, ingenieurs en aannemers om ervoor te zorgen dat het eindproduct niet alleen esthetisch mooi is, maar ook praktisch en structureel uitvoerbaar en volgens de noodzakelijke veiligheidsnormen.

Deze aanpak zorgt voor een meer gestroomlijnd en efficiënt bouwproces, aangezien potentiële problemen al vroeg in de ontwerpfase worden opgespoord en aangepakt. Hierdoor kunnen projecten vaak sneller en kostenefficiënter worden voltooid dan via traditionele bouwmethoden. Bovendien zorgt deze aanpak voor meer flexibiliteit tijdens het bouwproces, omdat het ontwerp kan worden aangepast aan veranderende behoeften of omstandigheden.

Publiek-private samenwerking (pps)

Ook met publiek-private samenwerkingen, bijvoorbeeld met de overheid als publieke en Cordeel als private partner, hebben we ruime ervaring. Denk hiervoor aan het vernieuwen van een stadsgedeelte, een industrieterrein of school. Cordeel kan het project geheel of gedeeltelijk financieren en vervolgens verhuren aan de publieke partner. Na afloop van de huurtermijn kan de publieke partij het onroerend goed overnemen op basis van een vooraf overeengekomen bedrag en staat. Maar er zijn nog vele andere manieren om een pps vorm te geven. Wij vertellen er graag meer over.

Meer weten over de voordelen van onze werkwijze?
Kristien Olaerts brengt graag voor u in kaart hoe uw project profiteert van onze manier van werken.