Vergotedok

Innovatie

Cordeel staat niet stil. Nooit. We zetten in op circulair bouwen, werken aan innovaties om energieverbruik te verlagen, en ontwikkelen vernieuwende concepten voor brand- en persoonsbeveiliging. Een overkoepelende innovatieafdeling versnelt deze ontwikkelingen binnen alle bedrijven van de Cordeel Group.

CD20: duurzaam modulair prefabbeton

De samenleving vraagt in toenemende mate om duurzame bouwmethoden die een grotere efficiëntie combineren met hoge bouwsnelheid en lage milieubelasting. Ons modulaire prefabbetonsysteem CD20 is hiervoor bijzonder geschikt: zeer snelle en schone montage, materiaalbesparing, betonkernactivering, demontabel en herbruikbaar. CD20 verkleint de bouwhoogte per verdieping met 20 tot 30 cm, wat voor een woontoren of hotel al snel een extra verdieping betekent bij dezelfde gebouwhoogte. Bouwen met CD20 draagt bij aan een CO2-neutrale bouw. Inmiddels zijn er honderden gebouwen mee gerealiseerd in Nederland, België en Duitsland.

BIM

BIM (Building Information Model)

Van wapening in een betonkolom tot gyprocwanden en de technische kanalen: BIM maakt het mogelijk om elk bouwelement op te nemen in een digitaal 3D-model. Zo ontstaat een virtueel samenwerkingsmodel waaraan alle bouwpartijen zowel hun informatie ontlenen als bijdragen.

Het BIM-model evolueert van conceptueel idee tot totaalplan, waarbij technische problemen al in een vroeg stadium naar voren komen. Door deze in de virtuele omgeving op te lossen, stijgt de tijds- en kostenefficiëntie op de werf enorm. Ook voor onderhoud en beheer na oplevering is het BIM-model van onschatbare waarde. Daarom werken wij voor elk project met BIM.

 

Duurzaam bouwen

Ons CD20-systeem is een goede stap in de richting van circulair bouwen, maar we doen nog veel meer. Bij onze materiaalkeuze is duurzaamheid leidend, net als bij het afvalbeleid op onze werven en in onze productieafdelingen. Vervoer van grondstoffen en afgewerkte producten vindt zoveel mogelijk plaats via water om de wegen te ontlasten. We werken volgens BREEAM en streven naar de realisatie van passieve gebouwen met een zo laag mogelijk energieverbruik. Door onze gebouwen multifunctioneel te ontwerpen zijn ze bovendien geschikt voor andere vormen van gebruik, zonder dat hiervoor verbouw of sloop nodig is.

Benieuwd wat onze innovaties betekenen voor uw bouwproject?
Dirk Verschueren en Kristien Olaerts laten graag zien aan welke innovatieve ontwikkelingen we werken om bouwen efficiënter en duurzamer te maken.