Energy hill

Innovatie

Cordeel stopt nooit met innoveren. We zetten ons in voor decarbonisatie en circulair bouwen, werken aan innovaties om het energieverbruik te verminderen en ontwikkelen nieuwe concepten voor bio-based materialen. Onze C-innovation cel versnelt de ontwikkelingen op deze gebieden binnen alle bedrijven van Cordeel Group.

De bouwsector is verantwoordelijk voor maar liefst 40% van de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2, 50% van het energieverbruik, 1/3 van het waterverbruik en 50% van de materiaalstromen.  Hallucinante cijfers waarin wij als bouwbedrijf ook een grote verantwoordelijkheid dragen. Met aanhoudende innovatie-inspanningen wil Cordeel Group oplossingen bieden voor de grote uitdagingen in de bouwsector en het voortdurend veranderende energielandschap.

We willen de gebouwen van de toekomst ontwerpen en bouwen.
Daarbij moeten zowel het gebouw als het bouwproces aan de volgende criteria voldoen:

 • CO2-neutraal
 • duurzaam en circulair
 • veerkrachtig en aanpasbaar aan veranderende klimaatomstandigheden

Wat betreft het ontwerp, de bouw en de exploitatie van de energie-infrastructuur willen we aan de volgende criteria voldoen:

 • CO2 neutraal
 • duurzaam
 • flexibel en toch robuust
 • as a service

 

Decarbonisation

Decarbonisatie van gebouwen

Gezien de groeiende vraag naar energie in gebouwen en de uitbreiding van de bouwsector, is het van cruciaal belang om de CO2-voetafdruk van deze sector te verkleinen. Dit kan worden bereikt door de implementatie van energie-efficiënte technologieën, het gebruik van koolstofarme bouwmaterialen, waarbij groen beton een belangrijke factor zal zijn, en de toepassing van hernieuwbare energiebronnen. Bij Cordeel zijn we ons bewust van de uitdaging en zien we de vele mogelijkheden en verschillende oplossingen om het probleem aan te pakken.

Meer over decarbonisatie

PV panels

De energietransitie versnellen

Cordeel en haar zusterbedrijf C-energy streven ernaar om nieuwe duurzame technologieën en toepassingen te ontwikkelen die oplossingen bieden voor de uitdagingen en kansen die de energietransitie met zich meebrengt. Ons uitgebreide aanbod van oplossingen omvat alle aspecten van energiebeheer, inclusief energiemonitoring en diverse as-a-service aanbiedingen. Door onze oplossingen te gebruiken, kunnen klanten nieuwe benaderingen van het voortdurend veranderende energielandschap uitproberen, hun operationele CO2-uitstoot verminderen en vooroplopen op het gebied van duurzame energie.

Meer over de energietransitie

C-fire bio-based

Bio-based materialen

Bio-based materialen zullen een steeds belangrijkere rol spelen in ons streven om de opgenomen CO2 van onze gebouwen en oplossingen te verminderen. Via ons zusterbedrijf C-fire bieden we innovatieve en milieuvriendelijke brandbestrijdingsoplossingen en -systemen. C-biotech saneert historisch vervuilde gronden (bijv. PFOS, zware metalen) op een ecologische en natuurlijke manier en gebruikt deze industriële hennep op zijn beurt als bioraffinaderij om biomassa te produceren die kan worden gebruikt in isolatiematerialen, hennephout, gevelbekleding en in technische oplossingen.  Bio-based materialen bieden een overvloed aan voordelen:

 • Helpt de opgenomen CO2 van gebouwen te verminderen.
 • Deze materialen kunnen CO2 opslaan
 • Meestal een gezondere keuze dan de alternatieven die momenteel worden gebruikt
 • Verhoogde recyclebaarheid (en soms biologische afbreekbaarheid) in vergelijking met fossiele alternatieven
 • Lager risico op vervuiling

Het is onze ambitie om het gebruik van bio-based materialen in onze projecten structureel te verhogen.

Meer over bio-based materialen

hq_exterior-13-2-3.jpg

Digitalisation

We omarmen het digitale tijdperk en zijn volop bezig met een transformatieve reis, waarbij we de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) onderzoeken om onze processen verder te versnellen en de algehele efficiëntie te verbeteren. BIM (Building Information Model) is een essentieel onderdeel van de digitale transformatie die wij (en onze sector) doormaken. Het belangrijkste doel van een BIM-proces is het verbeteren van de samenwerking door het opzetten van een centraal platform dat dient als een enkele bron van waarheid/informatie. 
 

Meer over digitalisatie

Wilt u meer weten over hoe onze innovaties uw bouwproject kunnen verbeteren?
We laten je graag zien aan welke innovatieve ontwikkelingen we werken om de bouw efficiënter en duurzamer te maken..