flux50184.jpg

Outdoor Network Event | 28.09.21

In samenwerking met Flux50, de Vlaamse speerpuntcluster voor energie, en in aanwezigheid van federaal minister voor energie Tinne Van der Straeten, gaven op 28 september 40 CEO’s van de Vlaamse havens en vooraanstaande bedrijven, eminenties en 250 mensen uit het werkveld van verschillende sectoren het startsein voor de uitwerking van een innovatie-energieplan voor onze Vlaamse havens.

Het decor van dit event was de site van Cordeel Temse, zelf een voorbeeld van een energiehaven en dus uitermate geschikt als demonstratie van hoe we deze innovaties in de praktijk kunnen brengen.

De deelnemers kregen een dagvullend programma aangeboden.

  • CEO lunch

In aanwezigheid van de pers werden een 40-tal CEO's van onze belangrijkste havenbedrijven, toonaangevende ondernemingen uit de energiesector en onderzoekscentra samengebracht. Op de agenda stonden structurele investeringen en innovatie voor de duurzame energievoorziening van het Vlaamse havengebied als essentieel element om een internationale koploperspositie te behouden. Deelnemers konden van gedachten wisselen tijdens een uitgebreide lunch aangeboden in de kantine van Cordeel, voor de gelegenheid aangekleed als volwaardig restaurant met uitzicht op de site. Na een uitgebreid persmoment en interviews werden de deelnemers rondgeleid op de site waarna er gezamelijk werd verzameld in de tent voor de receptie.

  • Outdoor Network Event

In de namiddag werden tijdens een plenaire openingssessie speeches gegeven door oa. Frederik Loeckx (directeur Flux50), Tinne Van der Straeten (Federaal Minister Energie) en Rosalinde Van der Vlies (Directeur Clean Planet Europese Commissie) voor de aanwezigen van het ONE event. Na de network break konden de deelnemers verschillende workshops volgen en rondleidingen op de site. Hierbij kwamen enkele innovatieve projecten aan bod en werden er demonstraties gegeven. Het event sloot af met een receptie.

Bekijk het volledige programma hier.

Cordeel in de kijker

Dit event was de ideale opportuniteit om Cordeel én de innovatieprojecten van C-innovation en C-energy in de kijker te zetten. Bezoekers waren bijzonder onder de indruk van onze energieoplossingen zoals de getijdencentrale, drijvende zonnepanelen, opslag via de energieheuvel, een ingenieus systeem voor het energiemanagement van de kantoorgebouwen en duurzame mobiliteitsoplossingen. Al deze projecten vormen de belichaming van onze langetermijnvisie ‘Building a passionate CO2-free future’.

Andere nieuwsberichten