2s5a8320.jpg

Fase 1 van Aquatopia, het gloednieuwe zwembad in Aalst, officieel ingehuldigd

Op 19 oktober 2021 werd fase 1 van Aquatopia, het gloednieuwe zwembad in Aalst, officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA), burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

Met het Raymond-bad (50-meterbad), het Ilse-bad (25-35 meterbad) met beweegbare bodems, een triatlonlokaal, duiktorens van 1, 3 en 5m hoogte en een drenkelingendetectiesysteem is Aquatopia dé nieuwste sportparel in het Aalsterse sportpatrimonium. “Dankzij haar variëteit aan voorzieningen kunnen we Aquatopia één van de meest veelzijdige sportbaden van Vlaanderen noemen. Volgend jaar voegen we hier een uitgebreid fungedeelte aan toe. Een groot kinderparadijs met meer dan 200 meter aan glijbanen zal van Aquatopia een trekpleister maken voor jong en oud, sportief en recreatief“ aldus schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

“Er is een absoluut tekort aan zwembaden”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Daarom hebben we alle middelen samengebald om extra in te zetten voor zwembaden die voor iedereen toegankelijk zijn. Gelukkig steunt Aalst dit mee en stort ook het gemeentebestuur een flinke bijdrage.

Ilse Uyttersprot

“Het hele traject om tot een nieuw zwembad in Aalst te komen, werd op gang getrokken door wijlen schepen van Sport Ilse Uyttersprot. Zonder haar had het complex er mogelijk helemaal anders uitgezien. Helaas heeft zij de opening van het nieuwe bad niet meer kunnen meemaken. Als eerbetoon werd zij opgenomen op de inhuldigingsplaat van het nieuwe bad. Ilse staat daarbij symbolisch te pronken naast haar vader, Raymond, die als burgemeester het oude stedelijke zwembad in 1984 mocht inhuldigen. De beide sportbaden werden dan ook vernoemd naar deze twee politici, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het zwembad in Aalst“, zegt Matthias De Ridder.

Fase 2

Volgend project voor Vita Groep, onderdeel van de Cordeel Groep, is fase 2 van Aquatopia met o.a. een snelle glijbaan met lichteffecten (94m), een langzamere glijbaan meer geschikt voor families en kleinere kinderen (86m), een groepsglijbaan van maar liefst 4 meter breed en voor de allerkleinsten worden verschillende kleinere glijbanen met een totale lengte van 35 meter in verschillende vormen en lengtes voorzien. Daarnaast heeft fase 2 ook een instructiebad met beweegbare bodem voor o.a. aquafitness en om kinderen te leren zwemmen en een multifunctioneel sportzaaltje dat je later kan afhuren. De opening van fase 2 staat gepland voor najaar 2022.

Bron: AALST SPORT

Andere nieuwsberichten