int06_pelican.jpg

Renovatie historisch Century Center in centrum Antwerpen

Cordeel is in februari 2022 gestart met de renovatie van het historische complex Century Center - dat ooit dienst deed als winkelcentrum, cinema en hotel - op de Keyserlei in Antwerpen. Tegelijkertijd werden de werkzaamheden aangevat voor het slopen van de aanpalende gebouwen in de Pelikaan- en de Vestingstraat. Deze worden vervangen door nieuwe kantoren die deel zullen uitmaken van het gerenoveerde Century Center.

Het oude complex krijgt langs elk van de 3 zijden een aantrekkelijk voorgevel en bestaat telkens uit een mix van kantoorruimtes met winkels op de onderste verdiepingen. Het nieuwe totaalproject omvat ongeveer 10.000m² winkelruimte en 22.000m² kantoorruimte. Het totaalproject is verspreid over vier afzonderlijke deelprojecten met een eigen identiteit en architectuur: Pelican, Novo, Deco en Arto.

Opdrachtgever van dit grootschalige project is Baltisse uit Gent in een joint venture met vastgoedgroep Qrf City Retail. Voor het ontwerp werd beroep gedaan op het gerenommeerde CONIX RDBM Architects, in samenwerking met studiebureau Arcade Concept Engineering.

In 2023 wordt het project opgeleverd. Het nieuwe Century Center zal een toonbeeld zijn op gebied van comfortabel en future-proof leven en werken. Tot nog toe hebben al zeker Albert Heijn en Kentucky Fried Chicken toegezegd om een filiaal te openen in het nieuwe Century Center.

(Onderstaande afbeeldingen werden opgemaakt ter illustratie en zijn bijgevolg niet bindend).

Andere nieuwsberichten