cordeel_river_cleanup_7.jpg

240 kilogram afval verzameld tijdens River Cleanup langs droogdok bij Cordeel in Temse

Op donderdag 25 augustus organiseerde Cordeel samen met de vzw River Cleanup een opkuisactie op hun site langs het droogdok van de voormalige Boelwerf in Temse.

35 Cordeel River Warriors kuisen de oevers van het droogdok

Na een inspiratiesessie van River Cleanup trokken de 35 medewerkers van Cordeel en zusterbedrijf Imtech uit Temse ten strijde langs het droogdok van de toenmalige boelwerf waar zowel het Cordeel hoofdkwartier als de productiebedrijven gevestigd zijn. Op de site van 19 ha werd over een afstand van 2,3 kilometer, gewapend met alle nodige tools, de nodige motivatie en veel goesting, maar liefst 240 kilogram vuil opgehaald, ver boven de doelstelling van 70 kilogram. Niet alleen aan de oevers maar ook langs het fietspad en in de gracht aan de Frank Van Dyckelaan werd afval opgehaald. Een grote hoeveelheid afval afkomstig van de oude Boelwerf werd bovendien gerecupereerd.

De actie werd ter plaatse gecoördineerd door River Cleanup vzw en ondersteunt hiermee ook het werkingsbudget van de organisatie en de realisatie van grootschalige cleanup projecten in onder meer Indonesië, Albanië en Kameroen.

Elk jaar belandt 11 miljard kilo plastic in de oceaan. Een groot deel van deze vervuiling komt via rivieren in onze zeeën en oceanen terecht, met grote gevolgen voor de lokale ecosystemen, zee- en kustdieren. Door zelf de handen uit de mouwen te steken aan lokale rivieren en oevers kunnen we ervoor zorgen dat het plastic niet in de grote wateren terecht komt. Bovendien herstellen we zo de natuurlijke schoonheid van onze omgeving en beschermen we zowel mensen als dieren tegen de schadelijke effecten van plasticvervuiling.

Duurzaamheid in het hart

De bouwsector is verantwoordelijk voor meer dan 35% van de Europese afvalproductie[1].  Ondanks een geoptimaliseerd en duurzaam afvalbeleid is het voor bouwbedrijf Cordeel haast onvermijdelijk dat afval ook via hun productiesite in Temse ongewild in de oevers van de Schelde belandt.

Reductie en het vermijden van afval zal ook de komende jaren een centraal thema vormen binnen de duurzaamheidsstrategie van Cordeel en de daaraan gekoppelde acties. Deze River Cleanup actie ondersteunt de bewustwording voor afvalreductie en geeft mee voeding aan de missie van de bouwgroep “Building a passionate CO2-free future”.

Cordeel Group engageert zich actief om minder CO2 uit te stoten bij haar activiteiten maar voorziet ook in innovatie door de ontwikkeling van technologieën op het gebied van energieoplossingen en circulariteit. Meer info op www.cordeel.eu/sustainability-report

[1] Source: https://single-market-economy.ec.europa.eu/industry/sustainability/buildings-and-construction_en

Andere nieuwsberichten