p1164222_cropped.jpg

Living Tomorrow campus officieel geopend

In maart 2021 werd de eerste steen gelegd. Vandaag, 18 maanden later, werd de nieuwe innovatiecampus van Living Tomorrow officieel voorgesteld aan de pers. Het grote publiek kan vanaf maandag ontdekken hoe we in 2030 zullen wonen, werken en leven dankzij nieuwe technologische en duurzame ontwikkelingen.

Cordeel bouwde langs de Indringingsweg in Vilvoorde de indrukwekkende 50 meter hoge toren met een totale bruikbare oppervlakte van meer dan 6700 m2, verdeeld over 14 bouwlagen. Het innovatiecentrum is zo één van de grootste in Europa.

 

Maximale ruimte én circulariteit

Dankzij de speciale vorm van het gebouw - een soort afgeronde driehoek die in een punt loopt - is er maximaal gebruik gemaakt van de ruimte in de hoogte. Maar er wordt niet enkel gekeken naar het maximaliseren van de ruimte, ook naar het maximaliseren van de circulariteit. Zo is het gebouw klimaatneutraal in gebruik en werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van groene en circulaire materialen.

Cordeel zorgde alvast voor een volledig papierloze werf door gebruik te maken van QR codes die steeds de laatste bouwplannen toonden.

Cordeel is trotste partner van Living Tomorrow. Samen met 80 partners hebben we de gezamenlijke ambitie om als katalysator op te treden en zo innovatie substantieel te versnellen.

De rode draad van de Innovatiecampus wordt gevormd door ‘digitale tweelingen en compagnons’. Van onszelf, onze wagen, ons huis, kantoor en zelfs hele steden. Een tour doorheen zes experience zones laat ons ervaren hoe het leven na 2030 eruit zal zien. Daarnaast herbergen de 14 bouwlagen van de blauwe toren een hotel, meeting- en eventcentrum, office ruimte en een innovatieve ‘chef’s table’ op de bovenste verdieping.

Lees hier het volledige persbericht

Andere nieuwsberichten