Brucargo

Cordeel start bouw ultramodern logistiek complex voor Brussels Airport Company

Cordeel is trots te melden dat op 23 november de officiële start van de bouwwerken is gegeven, voor de herontwikkeling van de zone Brucargo Centraal, gelegen in de cargozone op Brussels Airport.

Het design- en buildteam Cordeelarchipelago en VK architects + engineers won eind 2022 de wedstrijd door een sterk ontwerp voor te stellen gebaseerd op een duurzame ontwikkelingsstrategie, voor het meer dan 34.000 m² logistiek complex en bijhorende kantoren. Hierbij werd veel aandacht geschonken aan een aangename werkomgeving voor de gebruikers van het gebouw.

Bij de realisatie van de nieuwe gebouwen staan modernisering, innovatie en duurzaamheid centraal.  Concreet zullen er tegen 2025 drie nieuwe ultramoderne magazijnen gebouwd worden met een totale oppervlakte van 34.200 m² en tevens aangrenzende kantoorgebouwen en een gegroepeerde personeelsparking. Dit project wordt gerealiseerd in lijn met de duurzame ontwikkelingsstrategie van Brussels Airport die streeft naar netto nul CO2-uitstoot, met een BREEAM-Excellent certificering. Het gebruik van de ruimte wordt geoptimaliseerd met een toename van de opslagcapaciteit met 30% en een toename van de groene zones met 20% ten opzichte van de infrastructuur die voorheen op hetzelfde perceel stond. De herontwikkeling creëert ook meer ruimte, veiligheid en efficiëntie voor voetgangers en fietsers, en een aangenamere werkomgeving. De vijf toekomstige gebruikers van deze nieuwe gebouwen in Brucargo Centraal zijn nu bekend. 
 

“Ik ben heel blij dat we deze belangrijke mijlpaal in de herontwikkeling van Brucargo Centraal hebben bereikt, met de plaatsing van de eerste funderingspalen en de bekendmaking van de 5 partners die zich hier zullen vestigen”, zegt  Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. “Door de herontwikkeling van deze belangrijke zone creëert Brussels Airport bijkomende vastgoedcapaciteit op het vlak van vracht en logistiek om zo tegemoet te komen aan de marktvraag en de zone verder te optimaliseren. We zijn verheugd dat DSV, Deny Cargo, Hazgo, EV Cargo en Nippon Express hun intrek zullen nemen in deze toekomstige gebouwen. Dit zijn partners van Brussels Airport, en sommigen zijn dat al heel lang, die hun activiteiten verder willen uitbouwen en vooral ook willen genieten van een state-of-the-art infrastructuur.”  

Andere nieuwsberichten