Belgica_Cordeel

Belgica

Een mooie afsluiter van de residentiële zone op de Zaat!

De werken voor Belgica, de allerlaatste woontoren op de Zaat, zijn van start gegaan. 12 bouwlagen voor 44 appartementen en een penthouse met een fenomenaal zicht op de Schelde en het aan de overkant gelegen natuurgebied Weert.

Tegen april 2022 zullen de eerste residenten hun intrek kunnen nemen in hetspiksplinternieuwe gebouw dat, in de geest van de Belgica, doet denken aan een schip, althans de moderne, luxueuze versie ervan. 

Architect: B2Ai

De materialisatie vormt een hedendaagse toepassing en interpretatie van de bestaandewitte rivieroever-architectuur. De gevelbekleding uit wit geprofileerde aluminium isomwikkeld door een golfachtig balkon in wit, architectonisch beton. De houtaccenten in de plafonds van de balkons en de hoofdingang geven een warm contrast mee.

Weetje

De naam Belgica is afkomstig van het onderzoeksschip dat op de voormalige Boelwerf werd gebouwd in opdracht van het Ministerie van Wetenschapsbeleid. In 1984 werd de Belgica in Temse gedoopt door Koningin Fabiola en in dienst gesteld. De gemeenteTemse draagt sinds de doop het peterschap over dit unieke schip dat nog steedsoperationeel is.

Andere nieuwsberichten