bim_award_bca_2021.jpg

Cordeel wint BIM-Award op de Belgian Construction Awards 2021

Cordeel sleepte op donderdag 10 maart op de Belgian Construction Awards de hoofdprijs in de wacht . In de categorie BIM Industrial Tertiary & Residential Project ging het kantoorgebouw Networks NØR van bouwheer Banimmo met de 1ste prijs aan de haal.

Op een uitstekende locatie in het hart van  Brussel, heeft het kantoorgebouw Networks NØR, een  volledige renovatie gekregen om te kunnen  voldoen aan de voorwaarden van een passief kantoorgebouw, evenals als de meest recente eisen en richtlijnen op gebied van HVAC en verluchting. De architectuur, gebaseerd op een glazen gevel met meerdere reflecties en schuine erkers, en de integratie van een entree met dubbele hoogte geven het project een compleet eigentijds beeld.

Wij hebben dit unieke renovatie project integraal uitgewerkt in een OpenBIM samenwerking, waarbij alle discipline modellen zijn samengebracht tot één gecoördineerd 3D BIM model om vervolgens raakvlakken controles, modelchecks en issue managament uit te voeren conform het actuele BIM uitvoeringsplan. Naast de geometrie heeft het BIM model ook de nodige gebouwelementen informatie meegekregen tijdens de diverse projectfases, die gedurende het project onderling door de projectpartners zijn ingebracht en gebruikt om het project als een as-built model te kunnen realiseren. Om het BIM model op een juiste manier op te kunnen zetten is er voorafgaand aan de engineering besloten om een 3D laserscan te laten uitvoeren van de bestaande situatie. Dit leverde een point cloud op die als onderlegger is gebruikt voor het vervaardigen van het BIM model. Het eindresultaat is een sluitend en op enkele millimeters nauwkeurig as-built model die we op de werf, gedurende de realisatiefase, hebben gevalideerd met behulp van een Robotic Total Station. Het as-built model is zelfs gebruikt als input in de Robotic Total Station om het gebouw op de werf uit te zetten.

Meer info over het project op Networks NØR | Banimmo

Andere nieuwsberichten