dji_0241_cropped.jpg

Zeebrugge Green Logistics opgeleverd

Op vrijdag 30 september 2022 werd Zeebrugge Green Logistics opgeleverd, voorheen beter bekend als Lingang*. De officiële opening vond plaats op 12 oktober. Deze duurzame, state-of-the-art logistieke site van ruim 73.000 m² in de haven van Zeebrugge bestaat uit 10 warehouses met elk 10 laadkades, een container yard, een kantoorgebouw en een ruime parking.

Dit project werd ontwikkeld door Intervest Offices & Warehouses* in samenwerking met de Haven van Zeebrugge. De site is gelegen in de Maritieme Logistieke Zone in de haven van Zeebrugge, vlakbij de COSCO Shipping Deepwater Container Terminal, met een uitstekende verbinding naar de snelwegen E40, E34 en E403. De unieke locatie bestrijkt de grootste consumentenmarkten in het noordwesten van Europa, evenals het Verenigd Koninkrijk en vormt dus een belangrijke toegangspoort tot West-Europa.

Het project is BREEAM ‘Excellent’-gecertificeerd dankzij o.a. een PV-installatie op het volledige dak, verwarming via warmtepompen en regenwater-recuperatie.

  • 110.000 m³ totale oppervlakte
  • Circa 7.500 m² per combineerbare eenheid met elk 10 laadkades
  • 33.000 m² aan buitenopslagterrein
  • 4.000 m² kantoren

Cordeel België realiseerde dit project ism haar zusterbedrijven C-metalC-concreteC-woodC-guard en C-energy.

*Intervest Offices & Warehouses verwierf in april 100% van de aandelen van Lingang Overseas Zeebrugge Modern Industrial Park Development Company nv.

Andere nieuwsberichten