db5a856e-20e9-43fb-9ea5-5c0e6390fb99.png

Bouw nieuwe onderhoudsfaciliteit Safran Aircraft Engine Services officieel gestart

Op dinsdag 28 februari werden in Steenokkerzeel de eerste pilaren geplaatst van een nieuwe onderhoudsfaciliteit in de Noordzone van Brussels Airport. Cordeel bouwt er, naar een ontwerp van Archipelago Architects, een onderhoudsfaciliteit voor Safran Aircraft Engine Services Brussels die er vanaf 2024 vliegtuigmotoren zal onderhouden. Het nieuwe ultra moderne gebouw kadert in de ambitie van Brussels Airport om haar klanten het meest complete aanbod aan luchtvaartdiensten en haar expertise op het gebied van vastgoed te bieden. Daarnaast bevestigt Brussels Airport met dit energiepositieve gebouw haar engagement voor duurzame ontwikkeling. Studiebureau: VK Architects & Engineers

Brussels Airport is volop bezig met de ontwikkeling van haar logistieke zone. Het noordelijke deel hiervan zal binnenkort uitsluitend nog plaats bieden aan ondernemingen die actief zijn in vliegtuigonderhoud. Zo ook Safran Aircraft Engine Services Brussels, onderdeel van  Safran Aircraft Engines, dat al ruim 26 jaar actief is op Brussels Airport. Om hun optimaal te faciliteren in hun activiteiten is men nu gestart met de bouw van een ultramoderne onderhoudsfaciliteit vanwaar ze hun mondiale netwerk voor onderhoud van de nieuwste generatie LEAP-1A- en LEAP-1B-motoren verder kunnen ontwikkelen en moderniseren.

Focus op duurzaamheid

De nieuwe site, goed voor een totale oppervlakte van 8500m², zal plaats bieden aan zowel kantoren als industriële zones en wordt duurzaam ontwikkeld als energiepositief complex. De energieproductie zal met andere woorden hoger zijn dan het verbruik. Om dit te realiseren wordt maximaal ingezet op de meest efficiënte technieken, zowel op het gebied van isolatie en verwarming met warmtepompen, als op het gebied van infiltratie dankzij grastegels voor het parkeerterrein. Bovendien wordt het dak voorzien van zonnepanelen en slimme lichtschachten.

Verticale integratie

Naast Cordeel als aannemer, zullen ook verschillende zusterbedrijven meewerken aan de bouw van de nieuwe onderhoudsfaciliteit. Zo zal C-concrete, de in-house producent van prefabbeton binnen Cordeel, de balken, kolommen en buitenwanden leveren. Baeck Cladding zal op zijn beurt de gevelbekleding verzorgen.

De oplevering is voorzien voor begin 2024. In het eerste kwartaal van 2024 zou de site volledig operationeel moeten zijn.

Lees het volledige persbericht

 

Bron: Brussels Airport Company

Andere nieuwsberichten