4_1.jpg

Sociale woningsite Strijdros officieel ingehuldigd

In Evere hebben de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) en Comensia vandaag 130 nieuwe sociale woningen ingehuldigd. Het project Strijdros (Destrier), gerealiseerd door Cordeel Belgium, omvat naast 130 sociale woningen ook een kwaliteitsvolle collectieve voorziening, met nieuwe lokalen voor het Maison Coopérative Destrier.

Het project, gelegen tussen de Leuvensesteenweg en de huizen van de tuinwijk Strijdros, maakt deel uit van het Gewestelijk Huisvestingsplan. De nieuwe gebouwen voldoen aan de behoeften van zowel alleenstaanden als grote gezinnen door een gevarieerd aanbod van appartementen. In totaal zijn er 42 met één slaapkamer, 40 met twee slaapkamers, 39 met 3 of meer slaapkamers en 9 voor personen met beperkte mobiliteit.

In het midden van de site, tegenover de huizen van de tuinwijk, liggen de nieuwe lokalen van het Maison Coopérative Destrier. Vanwege de locatie en zichtbaarheid zal deze plek dienen als verbindingspunt tussen de tuinwijk en het nieuwe complex. Bewoners en buurtbewoners kunnen elkaar hier ontmoeten voor initiatieven en activiteiten die de sociale cohesie bevorderen.

De gebouwen zijn opmerkelijk compact en dus van nature energiezuinig. Om het primaire energieverbruik te verminderen, werd de nadruk gelegd op de isolatie en luchtdichtheid van de schil, de thermische kwaliteit van de ramen en beglazing, de levering van lagetemperatuurwarmte en de opvang van zonne-energie. Bovendien zijn de gebouwen uitgerust met een balansventilatiesysteem en voldoen ze aan de passiefnormen.

 

Lees het volledige persbericht 

Andere nieuwsberichten