3eiken_cr_uantwerpen_1.jpeg

Start werkzaamheden Campus Drie Eiken in Wilrijk

Op maandag 12 december 2022 start Cordeel de werken op Campus Drie Eiken in Wilrijk, thuishaven van 10000 studenten, onderzoekers en medewerkers. De campus van UAntwerpen wordt uitgebreid met een woontoren voor studenten, een nieuw restaurant en een sporthal. De bouw zal 2 jaar in beslag nemen.

De nieuwe infrastructuur, volgens ontwerp van POLO, volgt de expansie van UAntwerpen en de nood aan een bruisend hart op de campus. XL FUND, een langetermijnsamenwerking  tussen investeerder/eigenaar Xior Student Housing en vastgoedontwikkelaar LIFE, zal het project volgens het principe van erfpacht ontwikkelen waardoor de ontwikkelaar tevens de lange termijn eindinvesteerder en beheerder is.

De nieuwe voorzieningen worden gebouwd op de bestaande parking 3 waardoor de bestaande groene ruimte niet verloren gaat.
De gebouwschil wordt opgetrokken met het gepatenteerde C-fast-prefabsysteem, ontwikkeld door Cordeel. Dit systeem heeft als voordeel dat er bijna geen balken meer nodig zijn. Balk, kolom en plaat vormen één vlak geheel.

Zusterbedrijf Imtech staat in voor de elektro-technische installaties.

Het project omvat;

  • de nieuwbouw van 226 studentenhuisvestingsunits, verspreid over 2 volumes, een toren volume en een balk volume;
  • de nieuwbouw van een kleine ondersteunende supermarkt, een aantal kleine foodbars en een fietsenherstelplaats, gelinkt aan een grote nieuwe fietsenstalling, geïntegreerd in het balkvolume:
  • de nieuwbouw van sportinfrastructuur, bestaande uit een fitness, krachthal en 2 sportvelden;
  • de nieuwbouw van het restaurant, geïntegreerd in het volume van de sporthal;
  • aanleg van een nieuwe gelijkvloerse buitenparking onder het sporthal volume;
  • de heraanleg van de parking 2;
  • de aanleg van een nieuw plein van 4.395 m² met waterpartij en groenaanleg rondom de nieuwbouwvolumes, met als resultaat een nieuw kloppend hart voor de universiteitscampus.

Duurzaamheid staat centraal binnen dit project dat 'klimaatadaptief' gebouwd wordt. Er wordt geothermie en warmtepompen voorzien om volledig fossielvrij de toekomst tegemoet te gaan, met een maximaal comfort qua verwarming en koeling; bijkomend wordt veel aandacht besteed aan gebouwintelligentie en vraag gestuurde verlichting. Cordeel zal tijdens de bouwfase het ritme van de studenten optimaal volgen met beperkte geluidshinder tijdens de examenperiodes.

Eerder bouwde Cordeel ook onderzoekscentrum Vaccinopolis op Campus Drie Eiken.

 

Andere nieuwsberichten