aquatopia_aalst_screenshot_film_1.jpg

Veelzijdig sport- en recreatiebad

Aquatopia Aalst

Met de realisatie van de tweede fase voor het nieuwe zwembad 'Aquatopia' in Aalst hebben Vita Groep en Cordeel na drie jaar bouwen één van de meest veelzijdige sportbaden in Vlaanderen opgeleverd met meerdere faciliteiten voor sportieve en recreatieve zwemmers. Het project werd in twee fasen uitgevoerd.

De eerste fase bestaat uit een 50-meterbad, een 25-35-meterbad met beweegbare bodem, een triatlonzaal, duiktorens van 1, 3 en 5 m hoogte en een drenkelingendetectiesysteem. Deze fase werd voltooid in oktober 2021.

De tweede fase omvat een uitgebreid fungedeelte met meer dan 200 meter glijbanen, een snelle glijbaan met lichteffecten (94m), een langzamere glijbaan die meer geschikt is voor gezinnen en kleinere kinderen (86m), een groepsglijbaan van maar liefst 4 meter breed en voor de allerkleinsten zijn diverse kleinere glijbanen met een totale lengte van 35 meter voorzien in verschillende vormen en lengtes. Er is ook een instructiebad met een beweegbare bodem voor aquafitness en om kinderen te leren zwemmen, en een multifunctionele sporthal. Dit recreatiegedeelte werd in december 2022 officieel in gebruik genomen.

Andere partners van Cordeel Group in dit project zijn:

Projectkenmerken

Projectnaam
Aquatopia Aalst
Locatie
Zwembadlaan 2, 9300 Aalst
Categorie
Sport & Recreatie
Architect
Slangen+Koenis Architecten
Type contract
DBM (Design - Build - Maintain)
Uitvoeringsperiode
2020-2022