st.angela_hasselt_04.jpg

Ecologisch schoolgebouw en sporthal

Scholencampus Vrij Technisch Instituut

Op de site van het Technisch Instituut Heilig Hart in Hasselt hebben we pal naast de bestaande schoolgebouwen een nieuw complex met grote sporthal gebouwd. In aanvulling op de ruwbouw, afwerking, technische installaties en omgevingswerken verzorgen we ook het langdurig onderhoud.
st.angela_hasselt_05.jpg
st.angela_hasselt_03.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Scholencampus Vrij Technisch Instituut
Locatie
Kleine Breemstraat, Hasselt
Opdrachtgever
DBFM Scholen van Morgen
Categorie
Onderwijs, Sport & Recreatie
Architect
a2o-architecten
Uitvoeringsperiode
Uitgevoerd

Opvallend ruimtelijk ontwerp

Het nieuwe schoolgebouw bestaat uit vier parallelle blokken met twee tot zes bouwlagen. Ze bevatten niet alleen leslokalen, studieplekken en een grote eetzaal, maar ook een kapsalon, hout- en bouwateliers, kantoren en ontspanningsruimtes. Tussen het nieuwe gebouw en het oudere gedeelte is een aantrekkelijke groenstrook met bomen aangelegd, langs één zijde geflankeerd door een mooie luifelstructuur.

Ecologisch gebouw


Bij het ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met duurzaamheid. De constructieve elementen van prefabbeton vervullen niet alleen een dragende functie, maar bufferen ook de temperatuur. In combinatie met maximale lichtinval, beschaduwing en zonwering zorgt dit voor een minimaal energieverbruik. Bovendien draagt regenwaterrecuperatie bij aan een opmerkelijk lager drinkwaterverbruik.