Technisch hoogstaand sportcomplex

Nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal van Genk springt onmiddellijk in het oog door zijn 3 witte gebogen dakvolumes, een architecturaal en technisch hoogstaand ontwerp, waarvoor het project de eerste prijs van de Vlaamse Bouwmeester won. Bij sportwedstrijden kan de sporthal plaats bieden voor een 1000-tal toeschouwers.

Projectkenmerken

Projectnaam
Nieuwe sporthal
Locatie
Emiel van Dorenlaan, 3600 Genk
Opdrachtgever
Autonomous Municipal Company Genk
Categorie
Sport & Recreatie
Architect
TV Bel bvba – Ney & Partners nv
Uitvoeringsperiode
Uitgevoerd

Sierlijke boogconstructie

De organisatie is uiterst functioneel: 2 parallelle speelzones met centraal er tussenin een cafetaria, een vipruimte en evenemententoog, kleedkamers en berging. De volledige ruimte is overspannen door een sierlijke boogconstructie, bestaande uit drie paraboolgewelven, bekleed met witte kunststof. Uniform verspreid natuurlijk daglicht wordt voorzien door de vele koepels die in het gebogen dak zijn voorzien. Er werd ook de grootste zorg besteed aan klimatisatie, verwarming en akoestiek.