plinius_tongeren_1.jpg

Duurzaam openluchtzwembad

Toeristisch park Plinius

Dit project omvat de herinrichting van een bestaand stadspark door de aanleg van een openluchtzwembad, de bouw van een toeristisch paviljoen en een fietsverhuurpunt met café. Cordeel heeft zowel de bouwkundige werken uitgevoerd als de technieken, zwembaden en de waterbehandeling.
plinius_tongeren_2.jpg
plinius_tongeren_4.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Toeristisch park Plinius
Location
Fonteindreef, 3700 Tongeren
Opdrachtgever
Plinius NV
Category
Sport & Recreatie
Architect
VenhoevenCS Architecture + Urbanism
Period
Uitgevoerd

Duurzaam ontwerp

Het hele gebouw is opgetrokken in beton- en staalstructuren en bekleed met een betonnen gevel. De zwembaden worden voorzien als roestvaststalen zwembassins, bassins die één lasgeheel vormen met een geïntegreerd hydraulisch systeem aangesloten op een waterbehandelingsinstallatie. Het integrale duurzaamheidconcept wordt vervolledigd met een installatie van thermische zonnecollectoren, die bijdragen tot de verwarming van het zwembadwater en het sanitair warm water.