Cordeel wint Staalprijs met constructie pakhuis

Bouwmaterialendorp Vergotedok in haven van Brussel

In het Vergotedok in de Brusselse haven bouwden we een materialendorp: een bijzonder pakhuis waarvan het ontwerp verwijst naar de meerpalen in het water. Onze metaalafdeling won in 2018 de Staalprijs voor de uitdagende constructie van het gebouw.

Projectkenmerken

Projectnaam
Bouwmaterialendorp Vergotedok in haven van Brussel
Locatie
Havenlaan - Brussel
Opdrachtgever
Haven van Brussel
Categorie
Logistiek & Productie
Architect
Tetra Architecten
Uitvoeringsperiode
Opgeleverd

Diagonaal zaagtanddak

Door de meerpalen als leidraad te nemen, werd de uitgestrekte site in meer dan twintig stroken verdeeld. Elke strook kreeg een overkapping van tien meter. Het resultaat is een langgerekte loods met zaagtanddak, waarvan de nokken schuin in plaats van loodrecht op de kade staan. De centrale ingang van het pand is gevormd door een bres te slaan in het bouwvlak. Zo ontstond een semipubliek plein dat naar het kanaal uitwaaiert en voorbijgangers zicht biedt op het water.