prefabafdeling_temse_5.jpg

Nieuwe hal voor ijzervlechterij en prefab-activiteiten

Cordeel vernieuwt eigen productiefaciliteiten in Temse

We hebben geïnvesteerd in een nieuwe hal van 20.000 m² voor onze ijzervlechterij en prefab-activiteiten, inclusief een betoncentrale. Vanzelfsprekend speelde duurzaamheid hierbij een grote rol. Op volle capaciteit kunnen we nu 40.000 m³ beton en 12.000 ton staal verwerken.
prefabafdeling_temse_2.jpg
prefabafdeling_temse_1.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Cordeel vernieuwt eigen productiefaciliteiten in Temse
Locatie
Frank Van Dyckelaan - Temse
Opdrachtgever
Cordeel Zetel Temse
Categorie
Logistiek & Productie
Architect
Crepain Binst Architecture
Uitvoeringsperiode
Opgeleverd

Betoncentrale

Met onze eigen betoncentrale kunnen we de kwaliteit en kleurvastheid van ons prefabbeton nog beter garanderen. De centrale wordt op afstand bestuurd, automatisch gepoetst en bevat twee planetaire mengers met elk twee loskleppen en een capaciteit van 3.000 liter. Dankzij een moderne recyclinginstallatie wordt er geen afvalwater geloosd. Een transportband met een capaciteit van 700 ton per uur faciliteert de aanvoer van zand en grint via weg en water. 

Prefabbeton

We beschikten al over installaties voor het vervaardigen van ‘rechtlijnige elementen’, zichtbeton en prefabwanden. Deze faciliteiten hebben we aangevuld met een gerobotiseerde wandencarrousel voor elementen tot 80 ton. De wandencarrousel verzorgt volautomatisch de isolatie, bekisting en ontkisting voor de fabricage van alle soorten wanden: hol, vol, geïsoleerd, silexwanden of structuurwanden. Ook elementen in gekleurd beton of met fotoprint en predallen (breedvloerplaten) behoren tot de mogelijkheden.

IJzervlechterij 

De Schilt-knipstraat met dubbelbuiger voor staven tot een diameter van 40 mm is nu volledig geautomatiseerd. Bovendien hebben we onze ijzervlechterij uitgebreid met een nettenmachine die is voorzien van twee buigunits voor rollen met een diameter van 6 tot en met 16 meter.
 

Gerelateerde projecten