sck_5.jpg

Renovation of iconic residential area in Mol

Residentiewijk DBFM project

Under the DBFM contract that Cordeel concluded with SCK•CEN and Vito, we have been tasked with the entire renovation of the modernist Residentiewijk in Mol, which was built in the 1950s. Cordeel will give more than 323 housing units a thorough facelift, including several beautiful buildings that have an important heritage value.
sck_3.jpg
sck_4.jpg

Project properties

Project name
Residentiewijk DBFM project
Location
Boeretang, 2400 Mol
Client
SCK•CEN en VITO
Category
Housing
Renovation
Architect
Design studio Peter Jannes
Period
In progress

Sustainable futur

By installing a new heat network, intelligent indoor and outdoor LED lighting and electric charging stations for bicycles and cars, Residentiewijk, which is surrounded by nature, will have a fully green future. The entire infrastructure and surrounding area will be redesigned along with the mains pipes. Cordeel has also been tasked with the long-term maintenance (25 years) of the public domain and several important buildings.