sociaal_huis_halle_5.jpg

Orphanage and retirement home transformed into social centre

Renovation and redevelopment of former orphanage

The Halle Public Centre for Social Welfare commissioned Cordeel to carry out a thorough renovation of a former orphanage. Starting in the 1960s, the building, which dates back to 1900, was used as a retirement home for the elderly. It has served as a social centre since the renovation.
sociaal_huis_halle_3.jpg
sociaal_huis_halle_4.jpg

Project properties

Project name
Renovation and redevelopment of former orphanage
Location
August Demaeghtlaan, 1500 Halle
Client
OCMW Halle
Category
Offices
Renovation
Architect
WAW Architects
Period
Completed

Characteristic extension

During the renovation, a striking extension on slender pillars was constructed to the right of the building within the contours of the existing structure. The extension houses office accommodation, with the new public entrance situated underneath it.