leuven-v2-2.jpg

UZ Leuven – inhuldiging nieuw ziekenhuis vrouw, kind en erfelijkheid

Nieuw ziekenhuis baadt in daglicht. Op 3 mei 2019 werd het gloednieuwe gebouw voor UZ Leuven, Vrouw, Kind en Erfelijkheid officieel ingehuldigd. Het betreft de nieuwbouw van fase IVb 1 en 2 waarin intussen de afdeling Vrouw en Kind naar toe is verhuisd. Cordeel was zowel verantwoordelijk voor de gesloten ruwbouw als voor de afwerking.

Het gebouw werd opgericht op het ondergrondse parkeergebouw, dat eveneens eerder door Cordeel gebouwd werd. Het moderne en duurzame ziekenhuisproject is circa 38.000m³ groot. Imtech België was verantwoordelijk voor de duurzame installatietechnieken.

Voor de dienst verloskunde worden de consultatie, het fertiliteitscentrum, maternele intensieve zorgen en het bevallingskwartier in een logisch geheel geïntegreerd. Kinderen kunnen terecht binnen een kindvriendelijke raadpleging, een multidisciplinair daghospitaal en eigen aangepaste hospitalisatieafdelingen voor 118 patiënten. Naast ruime en lichte individuele patiëntenkamers met rooming-in mogelijkheid voor ouders, worden ook voldoende ontspannings- en therapieruimten voorzien.

Enkele cijfers:

  • 118 bedden kindergeneeskunde
  • 8 plaatsen daghospitaal voor vrouwen
  • 30 plaatsen daghospitaal kinderen
  • 65 bedden kraamafdeling
  • 12 bevallingskamers
     

Andere nieuwsberichten