sociaal_huis_halle_5.jpg

Van weeshuis en rustoord naar Sociaal Huis

Renovatie en herbestemming Oud-Wezenhuis

In opdracht van het OCMW van Halle voerden we een ingrijpende renovatie uit aan een voormalig weeshuis. Het gebouw uit 1900 werd sinds de jaren zestig gebruikt als rustoord voor bejaarden en doet sinds de renovatie dienst als Sociaal Huis.
sociaal_huis_halle_3.jpg
sociaal_huis_halle_4.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Renovatie en herbestemming Oud-Wezenhuis
Locatie
August Demaeghtlaan, 1500 Halle
Opdrachtgever
OCMW Halle
Categorie
Kantoren
Renovatie & Restauratie
Architect
WAW Architects
Uitvoeringsperiode
Uitgevoerd

Kenmerkende aanbouw

Bij de renovatie is aan de rechterzijgevel een opvallende aanbouw op ranke pilaren toegevoegd binnen de contouren van het bestaande gebouw. De aanbouw zelf is bestemd voor kantoorruimte, eronder bevindt zich de nieuwe publieke ingang.