Glazen atrium met verticale plantentuin

Uitbreiding kantoor ‘Greenhouse’

Cordeel bouwde tussen 2 bestaande kantoorgebouwen een prachtig architecturaal nieuwbouwatrium met auditorium. Het nieuwe gebouw springt duidelijk in het oog en zal als verbindingselement en centrale inkom fungeren. De blikvanger van het atrium is een verticale plantentuin met een oppervlakte van 300 vierkante meter.

Projectkenmerken

Projectnaam
Uitbreiding kantoor ‘Greenhouse’
Locatie
Berkenlaan 8A+8B, 1831 Diegem
Opdrachtgever
Intervest Offices & Warehouses nv
Categorie
Kantoren
Architect
Architectengroep PSK nv
Uitvoeringsperiode
Uitgevoerd

Indrukwekkend glazen atrium

Het atrium is vormgegeven door een ellipsvormige betonstructuur en sierkolommen die voor de gordijngevel geplaatst werden. In het atrium dat circa 10 m hoog is, werd een imposante draaitrap gerealiseerd met een gebogen glazen borstwering. Om voldoende daglicht binnen te krijgen, zijn er in het dak lichtkoepels geplaatst van het type Kalwall. Het atrium is een multifunctionele ontmoetingsplek en eventruimte, ideaal voor inspirerende meetings en evenementen. Het auditorium is voorzien van alle comfort en moderne infrastructuur.