001-dungelhoeff-lier-2.jpg

Publiek-Private Samenwerking Dungelhoeff

Herontwikkeling Dungelhoeffsite

Op de site van de voormalige Koninklijke Cadettenschool de ‘Dungelhoefkazerne’ te Lier realiseerde Cordeel samen met SOLAG, het stedelijk ontwikkelingsbedrijf van de stad Lier, een Publiek-Private Samenwerking. De herontwikkeling van de Dungelhoeffsite kwam tot stand in een Design en Build-formule na een wedstrijdaanbesteding.
Dungelhoeffsite gebouw
Dungelhoeffsite gebouw

Projectkenmerken

Projectnaam
Herontwikkeling Dungelhoeffsite
Locatie
Dungelhoeffsite, 2500 Lier
Opdrachtgever
SOLAG Lier
Categorie
Kantoren, Residentieel
Architect
Huiswerk Architecten, Met Zicht op Zee Architecten, Mys Architecten, Architects In Motion (AIM), Land in Zicht Architecten (Landschapsarchitect), Collectief Noord, Achtergael Architecten.
Uitvoeringsperiode
Uitgevoerd

PPS-ontwikkeling

Het bouwprogramma in het kader van de PPS omvat het publieke gedeelte rond het Paradeplein met het stadskantoor, het Sociaal Huis, een publieke parking onder het Paradeplein en de aanleg van het openbaar domein op de site. Cordeel is eveneens verantwoordelijk voor het langdurig onderhoud van het stadskantoor en de ondergrondse parking.

Het private vastgoedgedeelte omvat voornamelijk een residentieel programma met een 160-tal woongelegenheden, verdeeld over 2 uitvoeringsfasen en eveneens een rusthuis.

Gerelateerde projecten