gencor_genk_5.jpg

Ecologisch BEN-gebouw

Nieuw kantoorgebouw Gencor

Ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van een nieuw BEN-kantoorgebouw met ondergrondse parking op 2 niveaus. De kantoorruimte is verdeeld over 2 rechthoekige gebouwen die verbonden worden door een centrale inkomhal.
gencor_genk_1.jpg
gencor_genk_6.jpg

Projectkenmerken

Projectnaam
Nieuw kantoorgebouw Gencor
Locatie
Jaarbeurslaan, 3600 Genk
Opdrachtgever
Gencor NV
Categorie
Kantoren
Architect
Holistic Architecture
Uitvoeringsperiode
Uitgevoerd

BEN-gebouw

Het kantoorgebouw werd ontworpen en gebouwd (in samenwerking met Imtech) om te kunnen functioneren als een bijna-energieneutraal gebouw. Voor de klimaatbeheersing is er als basis een systeem gekozen met betonkernactivering voorzien van koeling en verwarming. De energietoelevering gebeurt door een systeem van KWO, koude- en warmteopslag in de ondergrond, waarbij op het terrein 2 bronnen tot 50 meter werden geboord.